Главная » 2017 » Февраль » 28 » ЗНАВЦІ ТВОРЧОСТІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ
20:33
ЗНАВЦІ ТВОРЧОСТІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

28 лютого, в останній день зими, в Лутугинському НВК відбулася справжня літературознавча сутичка між старшокласниками, які приймали участь у вікторині «Знавці творчості Лесі Українки».

Ні! Я жива! Я буду вічно жити!

Я в серці маю те, що не вмирає.

Леся Українка

     Леся Українка, наділена високим благородним обов’язком, вірно і повноцінно служила людям, віддаючи свої сили, знання, енергію, талант боротьбі за їхнє щастя, за наближення і торжество на землі справедливості, добра, гуманістичних ідеалів. Літературна спадщина Лесі Українки – органічна і невіддільна складова частина світової літератури й культури.

     Святково вбрана зала з самого початку свята занурила всіх присутніх у дивовижну атмосферу, по-справжньому теплу та затишну. Однак команди були налаштовані дуже рішуче. Всі хотіли вибороти для свого класу таку жадану перемогу. Суддями змагання стали: заступник директора, вчитель української мови та літератури Цоколо А.М., голова журі – директор школи Іващенко Н.О.

     Літературне змагання складалося з п’яти турів, у кожному з яких команди за правильні відповіді могли заробити певну кількість балів. Все розпочалося зі знайомства. Команди представили всім свої назви, девізи та емблеми. З оригінальністю у наших старшокласників все гаразд: команда 10-А класу називалася «Лелеки», 10-Б клас – «Плеяда», 11-А клас – «Троянди» та 11-Б клас – «Мисливці за вдачею».

   Другий конкурс, який мав назву «Працюємо колективом», продемонстрував не тільки глибоке розуміння учнями фактів життя та творчості Лесі Українки, а й згуртованість команд. Після третього конкурсу, який називався «Юні літературознавці», конкуренція зросла, оскільки ніхто не бажав віддавати одне одному перемогу. У конкурсі капітанів найсильніші гравці команд мали змогу надолужити втрачене, однак не всім це вдалося. В останньому конкурсі команди продемонстрували свої артистичні здібності, представивши публіці інсценізацію уривка свого улюбленого твору Лесі Українки.

   

  

                     

    Врешті-решт, у напруженій боротьбі перемогла команда «Мисливці за вдачею» 11-Б класу; друге місце у 11-А класу – «Троянд», третіми стали представники «Плеяди» 10-Б класу, грамотою за участь у конкурсі було нагороджено команду «Лелеки» 10-А класу.

   

    Сила духу та неймовірний талант Лесі Українки вражають. Тож побажаємо й нашим учням витримки, наснаги та нових перемог!

Смірнов Д.Е.,    

вчитель української мови та літератури   

Просмотров: 883 | Добавил: sinhron2015 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: