Главная » 2017 » Март » 10 » У ЛУТУГИНСЬКОМУ НВК ВІДБУЛИСЯ ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ
21:10
У ЛУТУГИНСЬКОМУ НВК ВІДБУЛИСЯ ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ЧИТАННЯ

   Березневі дні для поціновувачів творчості Тараса Григоровича Шевченка завжди були особливими, оскільки саме весною на світ з’явився цей геній думки, світоч слова, весною ж і не стало Великого Кобзаря української літератури. У пам’ять про творчість генія 10 березня у Лутугинському НВК відбулися літературні читання «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

То була дивовижна зоря:

На убогу і світом забуту,

Щоб її до життя повернути,

Бог послав Кобзаря...

    У слова немає терміну придатності, і написані півтора століття тому рядки поетових балад і сьогодні, і завтра, і через тисячу літ будитимуть високі почуття і глибокі роздуми читача, утверджуючи в людині людське, вічне, боже. У 33 кабінеті школи зібралися всі ті, для кого творчість Тараса Григоровича є близькою, в ній кожен з нас шукає для себе свій зміст, ті вірші, які близькі саме нашому серцю. Не випадковим є проведення читань саме у цьому кабінеті, оскільки в ньому вже 3 роки функціонує Тарасова світлиця, над облаштуванням якої працювала вся школа.

    З захопленням та зацікавленням гості свята слухали всіх читців. Насправді, ці читання можна назвати зібранням великої шкільної родини, яка любить та цінує творчість Кобзаря. Піднесено і врочисто звучали твори Тараса Шевченка у прочитанні учнів 7-9 класів, серед яких: Руденко Влада (7-А кл.), Бондар Настя (7-А кл.), Сухаревська Анжеліка (7-Б кл.), Єфаніна Дар’я (8-А кл.), Тищенко Родіон (8-Б кл.), Ляшенко Олена (8-В кл.), Лубкіна Мілена (9-А кл.), Громовий Ілля (9-А кл.), Гавенко Влада (9-Б кл.), Фараонова Дарина (9-Б кл.), Сулименко Олег (9-В кл.), Коваль Влада (9-В кл.). Ведучими літературних читань були Аблімов Семен, Ходикін Андрій (7-В кл.); Стеценко Софія, Чергінець Софія (10-Б кл.).

  

  

  

   Усі присутні в цей день мали можливість ще глибше пізнати Тарасову літературну спадщину, філософські думки, осягнути значимість Великого Кобзаря.

   По завершенню свята до всіх присутніх звернулись гості, зокрема, директор школи Іващенко Н.О. Вона висловила слова вдячності учням за їхнє щире та душевне прочитання поезій Кобзаря, за палке бажання осягнути глибини його творчості, знайти в рядках творів щось нове для себе, близьке саме своєму серцю.

     Всі учасники читань були нагороджені грамотами за активну участь у святі. Однак головним, що забрали з собою із заходу всі присутні, став гарний настрій, натхнення та рядки Шевченкових творів, які надихають та окрилюють. Тож нехай почуте одному пом’якшить серце, іншому – просвітлить розум. Несіть у своєму серці той великий заряд духовності і краси, який ми черпаємо з творчості Великого Кобзаря.

Смірнов Д.Е.,   

вчитель української мови та літератури   

Просмотров: 941 | Добавил: sinhron2015 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: